Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Δημητριακά – Αλεύρι – Ψωμί»

Δράσεις Νέα -Ανακοινώσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δ.ΙΕΚ Αποκορώνου η Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Δημητριακά – Αλεύρι – Ψωμί» που οργάνωσε η εκπαιδεύτρια του ΙΕΚ κα. Τσαγκαράκη Δέσποινα, στα πλαίσια μελέτης και εργασίας που πραγματοποιείται από τους σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής.

Ομιλητής της Ημερίδας ήταν ο κ. Παπαπαναγής Διαμαντής, Τεχνολόγος Τροφίμων, Dpl Quality Systems Manager με ειδίκευση στα Δημητριακά και τα άλευρα και εργάζεται ως Υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης νέων και καινοτόμων προϊόντων στη βιομηχανία τροφίμων «Μύλοι Κρήτης Α.Ε.» Αρμόδιος επίσης για την τεχνική υποστήριξη, εσωτερική επιθεώρηση και εκπαίδευση B2B σε Ελλάδα και Ευρώπη, με άνω των 25 ετών επαγγελματική εμπειρία.

Το σεμινάριο έλαβε χώρο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρου της Σχολής, μέσω της εφαρμογής webex και εκτός των σπουδαστών μας υπήρξε διαδικτυακή συμμετοχή και τμημάτων του Δ.ΙΕΚ Χανίων.

Διήρκησε τρεισήμισι ώρες με αναλυτική περιγραφή των σπόρων με οπτικό υλικό αλλά και την παραγωγή σε όλα τα στάδια συγκομιδής, επεξεργασίας και αποθήκευσης των αλεύρων στους Μύλους Κρήτης.

Υπήρξε έντονη αλληλεπίδραση με τους σπουδαστές και τον Ομιλητή και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που ετέθησαν. Ένα από τα βασικά θέματα ήταν η διατήρηση σπόρων, η αποτελεσματικότητα των υβριδίων αλλά και των γενετικά τροποποιημένων σπόρων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παπαπαναγή για τη προθυμία, το χρόνο και τις γνώσεις που διέθεσε για τους σπουδαστές μας. Η παρουσία του ήταν καταλυτική και βοήθησε στη μεγαλύτερη αποσαφήνιση θεμάτων σχετικά με το αλεύρι, το κύριο συστατικό του ψωμιού και που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά τρόφιμα.