Πρόγραμμα Εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων Μη Τυπικής Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτές Νέα -Ανακοινώσεις

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΠΠΕΠ το πρόγραμμα διεξαγωγής των Εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, περιόδου 2020-2021.

Ημερομηνίες και πόλεις διεξαγωγής εξετάσεων Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους

Από τη Δευτέρα 06-09-2021 (Ώρα: 09.00) έως και την Πέμπτη 09-09-2021 (Ώρα:23.59) οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώνουν το εξεταστικό κέντρο (booking) και τις ημερομηνίες εξέτασης ηλεκτρονικά στην εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στον σύνδεσμο: http://trainersexams.eoppep.gr

Οι υποψήφιοι θα συνδέονται στην εφαρμογή εισάγοντας το email τους και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποίησαν για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης πιστοποίησης. Σε περίπτωση απώλειας του κωδικού πρόσβασης, θα επιλέγουν «ξέχασα τον κωδικό μου».

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας της περιόδου 2020-2021 έχουν:

  • Όσοι υποψήφιοι υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση και απέστειλαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. έως και την 13η Νοεμβρίου του 2020 (απόδειξη της ημερομηνίας αποστολής φακέλου δικαιολογητικών αποτελεί η σφραγίδα ταχυδρομείου ή το απόκομμα εταιρείας ταχυμεταφορών) ή
  • Όσοι υποψήφιοι έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις από προηγούμενες εξεταστικές περιόδους.

Αναλυτικότερα, κατά περίπτωση, δικαιούχοι συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας της περιόδου 2020-2021 είναι :

• Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν ηλεκτρονικά Αίτηση Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας ή Αίτηση διαχείρισης μεταβολών χαρτοφυλακίου προσόντων (Αίτηση Αλλαγής) και απέστειλαν φάκελο με την εκτυπωμένη Αίτηση και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μέχρι 13 Νοεμβρίου 2020 και οι οποίοι βλέπουν με τους κωδικούς τους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας http://trainers.eoppep.gr/, το αποτέλεσμα ελέγχου:

«Συμμετοχή σε διαδικασία (εξετάσεις) πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας»

• Οι υποψήφιοι που σε προηγούμενη εξεταστική περίοδο δεν πέτυχαν σε κανένα από τα δύο (2) μέρη των εξετάσεων (Θεωρητικό και Πρακτικό) ή που συμμετείχαν σε μία Εξεταστική Περίοδο επιτυχώς στο ένα μέρος και σε επόμενη Εξεταστική Περίοδο απέτυχαν στο άλλο μέρος και συνεπώς έχουν απωλέσει το δικαίωμα κατοχύρωσης και οι οποίοι υπέβαλαν ηλεκτρονικά νέα Αίτηση Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας και απέστειλαν πλήρη φάκελο με την εκτυπωμένη Αίτηση και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι 13 Νοεμβρίου 2020, και οι οποίοι βλέπουν με τους κωδικούς τους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας http://trainers.eoppep.gr/, το αποτέλεσμα ελέγχου:

«Συμμετοχή σε διαδικασία (εξετάσεις) πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας»

Οι υποψήφιοι που σε προηγούμενη εξεταστική περίοδο ήταν απόντες και στα δύο (2) μέρη των εξετάσεων (Θεωρητικό και Πρακτικό), υπέβαλαν ηλεκτρονικά νέα Αίτηση Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας και απέστειλαν φάκελο με την εκτυπωμένη Αίτηση και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (μέχρι 13 Νοεμβρίου 2020) και οι οποίοι βλέπουν με τους κωδικούς τους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας http://trainers.eoppep.gr/, το αποτέλεσμα ελέγχου:

«Συμμετοχή σε διαδικασία (εξετάσεις) πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας»

Οι υποψήφιοι, που κατά την 1η εξεταστική περίοδο του 2018, πέτυχαν σε ένα από τα δύο (2) μέρη των εξετάσεων συμμετέχουν στην παρούσα Εξεταστική Περίοδο μόνο κατά το μέρος στο οποίο δεν έχουν πετύχει. Οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας δεν υποχρεούνται να υποβάλουν νέα Αίτηση Πιστοποίησης και να αποστείλουν εκ νέου φάκελο δικαιολογητικών

• Οι υποψήφιοι, που, ενώ ήταν δικαιούχοι σε προηγούμενη εξεταστική περίοδο, δεν δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης. Οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας δεν υποχρεούνται να υποβάλουν νέα Αίτηση Πιστοποίησης και να αποστείλουν εκ νέου φάκελο δικαιολογητικών.

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της δηλωθείσας επιθυμητής ημερομηνίας εξέτασης ή και μετακίνησης του υποψηφίου από το αρχικά δηλωθέν Εξεταστικό Κέντρο σε άλλο, ή της προσθήκης επιπλέον Εξεταστικών Κέντρων, κατά τη διαδικασία διενέργειας του booking, προκειμένου να συγκροτηθούν με αρτιότητα τμήματα υποψηφίων ή και για λόγους ανωτέρας βίας. Στην περίπτωση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται εγκαίρως σχετικά με τις αλλαγές αυτές.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σε Εξεταστικό Κέντρο και της δήλωσης ημερομηνίας εξετάσεων, ο υποψήφιος θα λαμβάνει email επιβεβαίωσης εγγραφής, με την ημερομηνία των εξετάσεων και τα στοιχεία του Εξεταστικού Κέντρου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

Για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, οποιαδήποτε περαιτέρω διαδικαστικά ζητήματα δύνανται να ρυθμίζονται με αποφάσεις της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. Οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται για τις σχετικές αποφάσεις με ανακοινώσεις οι οποίες θα αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π..

Οδηγίες προς Υποψηφίους

Η εκπαιδευτική επάρκεια πιστοποιείται μέσω της συμμετοχής των δικαιούχων ενδιαφερομένων σε Εξετάσεις Πιστοποίησης. Οι εξετάσεις διενεργούνται σε επιλεγμένα Εξεταστικά Κέντρα σε όλη την επικράτεια και περιλαμβάνουν θεωρητικό μέρος και πρακτικό μέρος.

Οι υποψήφιου δηλώνουν ημερομηνία και εξεταστικό κέντρο, σύμφωνα με την εγγύτητα στον τόπο διαμονής τους καθώς η κατανομή των διαθέσιμων αιθουσών από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. έχει γίνει σύμφωνα με αυτή την παράμετρο.

Στο Θεωρητικό Μέρος οι υποψήφιοι απαντούν σε ερωτήσεις σύντομης ανάπτυξης που αντλούνται από Τράπεζα Θεμάτων. Η διάρκεια των γραπτών εξετάσεων είναι μία (1) ώρα.

Στο πρακτικό μέρος, οι υποψήφιοι παρουσιάζουν μια μικροδιδασκαλία 20’ στο θεματικό αντικείμενο εξειδίκευσής τους (ο πληροφορικός στην πληροφορική, ο λογιστής στη λογιστική κ.λπ.) ή και σε όποιο άλλο θεματικό αντικείμενο επιλέγουν, σε ομάδα συνυποψηφίων, που «παίζουν» τον ρόλο των εκπαιδευομένων, παρουσία διμελούς κλιμακίου αξιολογητών.

Με το πέρας της παρουσίασης της μικροδιδασκαλίας κάθε υποψηφίου διενεργείται από τους Αξιολογητές συνέντευξη του υποψηφίου, μέγιστης διάρκειας δέκα (10’) λεπτών

Έναρξη – Λήξη Εξετάσεων

Ώρα προσέλευσης των υποψηφίων στο Εξεταστικό Κέντρο: 9.00 π.μ.

Πέρας προσέλευσης των υποψηφίων στο Εξεταστικό Κέντρο: 9:30 π.μ.

Δεν επιτρέπεται η αποχώρηση των υποψηφίων από το Εξεταστικό Κέντρο πριν την ολοκλήρωσης της διαδικασίας των εξετάσεων και ειδικότερα πριν την ολοκλήρωση της παρουσίασης και της τελευταίας στη σειρά μικροδιδασκαλίας και του τελευταίου υποψηφίου του τμήματος.

Τράπεζα Θεμάτων

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Τράπεζα Θεμάτων

Για τυχόν άλλε  πληροφορίες   να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά στο e-mail: exetasis_ekpedefton@eoppep.gr

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. έχει ήδη ανακοινώσει το ετήσιο πρόγραμμα εξετάσεων πιστοποίησης του 2022, σύμφωνα με το οποίο η επόμενη διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2022.